top of page
Inschrijven

 

Vrije plaatsen voor het schooljaar 2024-2025? 
Bekijk de vrije plaatsen hier.

Vanaf wanneer kan mijn kind
starten in de kleuterklas? 


Bereken hier de instapdatum.

Voor het eerst naar school? 

Bekijk dan zeker eens het
startersboek voor ouders:


'Startersboek naar de kleuterklas'


Je vindt er een antwoord op tal van vragen. 
Let wel: bepaalde items zijn schoolafhankelijk, dus bij vragen aarzel niet om contact op te nemen met de school. 

De manier om jouw kind in te schrijven in het kleuter- of het basisonderwijs is sinds 28 februari 2023 veranderd. Om in te schrijven dien je onderstaande aanmeldingsprocedure te volgen. Dit betekent dat je niet langer zelf naar de school kan stappen om jouw kind in te schrijven, maar dat je hiervoor online moet aanmelden. 

Hoe moet ik mijn kind aanmelden? 

 

  • Van dinsdag 27 februari 2024 tot en met dinsdag 19 maart 2024 kan je jullie kindje aanmelden via het ouderportaal van stad Izegem, via volgende link: https://www.izegem.be/aanmeldenbasisonderwijs

  • Je ontvangt vervolgens voor 19 april een bericht voor welke school je kindje succesvol werd aangemeld. Een aanmelding is geen inschrijving.

  • Gunstig gerangschikte leerlingen kunnen zich op school inschrijven  ter plaatse op school van 22 april 2024 tot en met 13 mei 2024. 

  • Vrije inschrijvingen zijn mogelijk vanaf 23 mei. Let wel: hier op school geldt een leerlingenquota van max. 48 leerlingen per geboortejaar voor peuter/kleuter en 48 per leerjaar voor lager.

  • Lukt het niet om jouw kind tijdens deze periode via de website aan te melden? Vraag dan hulp via onze school of via het sociaal huis. 

Hoe wordt mijn kind aan een school toegewezen?  
 

Het systeem werkt met de volgende rangorde:

  • In het aanmeldingssysteem geef je een eerste schoolkeuze op. Je kan eventueel ook een tweede of een derde keuze opgeven.

  • De afstand van de woning (domicilieadres) en/of het werkadres van één van de ouders tot aan de school bepaalt mee de rangorde.

  • Kinderen van personeelsleden en kinderen die al een broer of zus hebben in de school van hun voorkeur krijgen voorrang.

Welke scholen werken met het aanmeldingssysteem? 
 

Prizma Heilig Hart, Prizma De Stadsparel, Prizma Heilige Familie, Prizma Sint-Pieter, Prizma De Knuffel, Prizma Sint-Rafaël, GO! Campus Bellevue en Freinetschool De Kleine Tovenaar werken met het aanmeldingssysteem.

De Sint-Vincentiusschool in Kachtem en Buitengewoon onderwijs De Zonnebloem werken niet met dit aanmeldingssysteem. 

bottom of page